Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul 1432H


Ingat plak masa kecik2 dulu...selalu join dak2 tmpt ngaji masuk pertandingan nasyid peringkat daerah tp xpernah menang pun. huhu
Hari ni merupakan hari kelahiran Nabi Muhammad S.A.W dan spt biasa sambutan spt perarakan dan nasyid masih diadakan di daerah aku ni (tp aku xpg tgk r). Dalam pukul 11 lebih...member kamceng sejak kecik sblh rumah...ustaz Zulkifli (baru seminggu dpt title ustaz sbb br je posting) panggil ajak g mandi manda kt mostyn (salah satu ladang kelapa sawit kt tmpt aku). So dgn hati yg agak hepi (sbb bosan duk rumah) trus bersetuju.
Kami gerak dlm pukul 12...pastu pg rumah member jap sbb mintak tlg belikan minyak tanah nak bakar rumput kt dpn rumah. Dalam 12.30 kami gerak. Tapi malangnya kawasan kolam kt mostyn tu xleh mandi. maka terpaksa la kami ubah plan A ke plan B iaitu mandi je kt air terjun madai. Sampai je kami terus g solat sbb takut terlajak plak. Luas gak surau dia...siap ada air-cond lg.

Surau kat Pusat Sejadi Madai, Kunak

Abis solat je kami terus turun ke air terjun tuk mandi. Air dia agak jernih gak sbb 2-3 hari xhujan.
Air Terjun Madai siap dgn pelangi skali. :P

Kalau datang lepas hujan kompem xbernafsu nak mandi. Kami salin siap2 pakaian mandi kat surau sblm turun. Best gak mandi ramai2 tp terpaksa kontrol2 sbb ada dak2 pompuan (geng2 cekgu) join skali.

Tangga menuju ke kolam air terjun

Terdapat juga jambatan gantung si tempat ni. ketinggiannya lbh krg 40 meter dari aras sungai.

Laluan ke Jambatan Gantung
Berenang ke tempat air terjun tu mmg menyeramkan sbb dah ramai yg meninggal dunia time mandi kt situ. Kami lepak di blkg air terjun tu...mmg best sbb angin dia agak kuat. kami berendam dalam 2 jam sblm naik tuk salin baju.

Pondok persalinan yg berkunci

Tandas yang agak bersih.

Perut mula terasa lapar sbb xmakan tengahari lg. Sampai rumah je terus menuju ke meja makan. Buka je tudung saji terhidang ikan bakar bersama sambal tomato. perghhhh!!! mmg terbaik la. Jemput makan kawan2. ngeee~

Kantin

No comments:

Post a Comment