Wednesday, April 28, 2010

Tesis Problem???Arghhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

apsal lak xlbh run ni???time2 nak present la br ko nak buat hal...bnyk benda lg aku kena buat sblm viva ni...tolonglah jgn buat hal dulu...nnt klo dah viva xpa janji aku blh buat keja aku....xkan semua ArcGIS xblh buka??apa masalah ko ni???xkan nak start dari awal...bnyk tu....arghhhh tension akuuu!!!!!!!!!!!!!

Friday, April 16, 2010

Longkang vs Bola Belakang

Letih sejak awal pagi dah bangun sebab follow member g bersihkan tasik di Bukit Cerakah. Mulanya xnak join walaupun diberi bayaran tapi disebabkan dah lama xberkayak so hati ini menerima dgn seadanya....hehe tasik dia agak luas gak and bunga teratai yang sgt2 banyak tuk dibersihkan. ktorg stop lbh krg 12.45 tghari sbb nak g solat jumaat. ptg tu lak dak2 bomba ajak g main bowling kat ole2. best gak main ramai even xsemua yg dtg. terdapat 2 group yg berentap and of course team ktorg (bola blkg) menjadi johan. hehe

setelah tamat pusingan pertama

kiri: pasukan Longkang kanan: pasukan Bola Belakang

put menjadi pembelot...huhu

salah sorg ahli pasukan bola belakang...syira

terlebih power...hoho

Friday, April 9, 2010

Updated Thesis

perkembangan terbaru tuk tesis: berjaya mengenalpasti lokasi yang sesuai tuk pemasangan pili bomba dan juga cadangan laluan bagi jentera bomba sampai ke lokasi kebakaran di sekitar uitm.




Monday, April 5, 2010

G-Rex Mini Helicopter

helikopter mini ni member baru beli minggu lepas. best gak dpt main time boring2. dah banyak kali langgar dinding sbb xpro lg nak kawal benda alah ni. dia ada 3 channel dan blh terbang lbh krg 1 meter tinggi je. sesuai sgt main dlm rumah je. teringat lak helikopter yang ada kat rumah. lagi besar dari yang ni tapi rotor blakangnya dah patah. insyaAllah sblm balik ni nak cari spare part dia. hehe


hak milik Irsyad. tapi aku yg selalu main kat rumah. hehe

Sunday, April 4, 2010

Thesis


setelah hampir 4bulan struggle buat tesis, akhirnya ianya seperti akan berakhir setelah berjaya menganalisis apa yang patut dianalisis...hehe skrg ni kena tumpukan pada proses menganalisis berdasarkan kreteria yang telah ditetapkan oleh Jabatan Bomba bagi pemasangan pili bomba. best routes selection by using network analyst application almost done. ianya berjalan dgn lancar walaupun sblm ni ada sedikit masalah. thnx to azimah sbb tlg aku (xsia2 ko amik master)...hehe

Buffering for Fire Hydrants

Best Routes using Network Analyst Application